Sunstorm letar lokal

Hade blivit lovade en lokal i frihamnen  som var helt perfekt! Hade muntligt avtalat att ta över ett cykellager på ca 100 kvm som jag hade räknat med. Hyresvärden stockholm hamn (som ägs av stockholm stad) hade dock stora brister i sin verksamhet så de hade inte inte noterat att den skulle överlåtas och alla som kände till något om det hade slutat hos dem. Jag blev dock informerad om att det inte borde vara något problem av en nyanställd som hade tagit över uthyrningen men efter någon vecka visade det sig att det var andra hyresgäster som vill utöka sina lokaler så deras expansions behov var dock viktigare än tidigare muntliga avtal…

Visst får man räkna med bakslag ibland men hade sett fram emot denna lokal i över 6 månader så har nu fått börja om från scratch att leta. Kontor finns det gott om i stockholm (det brukar kunna ge hyresvärdarna högre hyra) men lager är mest sådant som inte kan användas som kontor/butik och svårt att hitta i centrala stockholm. Speciellt på östermalm/gärdet där jag bor och har batteridoktorn. Frihamnen är dock ett mecka av lager och har vart i kontakt med Budwheels som hyr ut lager platser per kvm. Det skulle dock bli ganska dyrt och är ingen permanent lösning. På östermalm/city är det dock rätt extrema hyror, upp till 4000 kr/m3/år så jag letar efter något på under 1000 kr/m3/år.

Har nu två riktigt bra lokaler på G. Bägge i Värtahamnen och bägge i rätt prisklass och vakanta!

Var på visning idag på 2 förråd på ca 180 kvm och med en hyra på endast runt 800 kr/m3/år.  Det är två rum på ca 110 och 70 kvm och kan hyra bara ett av dem. Elscootrarna tar ca 1 kvm och elcyklarna ca 0,6 kvm så får plats med en hel del. De går ju att stapla minst 2 på höjden. Jag står först i kön och enda problemet är att de är tillfälliga lokaler då kåken ska riva ca januari-juni 2019 men det löser det akuta problemet med lager.

Har ytterligare ett alternativ och det är ett enormt fristående lagerhus på 400 kvm. Priset är endast 750 kr/m3/år men med 400 kvm blir det runt 30000 kr i månaden med moms. Har inte vart på visning ännu men ser det bra ut kan detta vara en rivstart! Detta är så stort att det kan konkurrera med både Ecoride, Lifebike och Cycleurope och målet är ju att slåss med jättarna i branchen. Det är när omsättningen är så stor att man kan ta hem hela container som det går att fightas med dem! Och om jag väljer denna lokal så kan jag ta hem i princip hur mycket som helst!

Har skapat en youtube kanal för sunstorm och den kommer vara på engelska då Sunstorm ska erövra europa är det tänkt… Det blir nog först 2020. Läste precis att Vessla sålt 400 scootrar och expanderar i europa redan efter 6 månader. Visst ser den snygg ut men även den är gjort i kina så jag tar det lungt och testar alla modeller noggrant innan man börjar sälja som en galning! Off Course som sålt över 10000 elcyklar gick ju precis i konkurs för deras elcyklar inte höll i längden!

Posted in Uncategorized and tagged .