DÄRFÖR ska du välja Sunstorm

Det finns väldigt många som säljer så kallade ”City coco” i sverige, alltså elscooters med feta däck. Dessa finns i väldigt skiftande kvalité och det tillverkas av flera 100 olika fabriker i kina. Jag har i flera år jobbast med att renovera batterier till dessa och just här är det enormt viktigt att man får med ett bra batteri (Har du köpt en City Coco av någon annan kan vi KOSTANDSFRITT testa kapaciteten på ditt batteri om du kommer in med det till batteridoktorn!) Du kan se att många som säljer dessa påstår att de har 12ah eller 20ah men batterier kostar mycket pengar så det är faktiskt väldigt ofta detta inte stämmer speciellt bra. Just de på 12ah har aldrig vart just 12ah utan snarare runt 9-10Ah men det finns värre exempel. Som detta från en svenska leverantör som bara hade 7.5ah men såldes som 12ah! Det största problemet är dock att detta batteri bara klarade max 450W och sitter det i en elscooter som drar 1000W så kommer de bli väldigt varmt och snabbt tappa sin kapacitet och det finns också stor chans att de kan börja brinna och denna risken ökar ju mer du använder batteriet! Dessa citycoco kan alltså väldigt snabbt bli den nya brandfaran efter alla hoverboard bränder.

Sunstorm är ett varumärke som tagits fram av Batteridoktorn som i flera jobbat just med batterierna i dessa fordon och vi kan enkelt testa batterierna och har redan tagit hem ”city coco” från ett 10 tals kinesiska tillverkare som många visserligen vart bra men inte haft tillräckligt bra batterier enligt våra krav.

Som ett exempel har jag undersökt batteriet i våran elscooter Sunstorm e3 och tagit reda på att det är 128 celler konfigurerade i 16S8P. Varje celler klarar 7.5Ah styck och hela batteriet klarar alltså 3600W. Batteriet är också märkt med 20Ah men har som minst egentligen runt 21ah. Därför kanske våra är ”lite dyrare” i jämförelse i inköpspris men du kommer kunna köra med din Sunstorm i många år.

Vill du ha ÄNNU mer kapacitet kan vi också bygga batterier på ca 30Ah vilket vi gjort till flera kunder som då kan köra runt 10 mil eller mer. Vi säljer som batteridoktorn också massvis med laddare till dessa ”city coco” och andra reservdelar och hjälper även till att serva dem i viss fall.

Man ska visserligen inte ”snacka skit” om ”konkurenterna men då väldigt många av dessa, speciellt de som säljer på blocket, säljer dessa elscooters svart utan företag eller garanti och kunderna kommer sedan till oss på batteridoktorn och berättar hur det lagt 10000 kr på något som bara fungerade i några veckor och personen de köpte av går inte att få tag på. Detta är just en av anledningarna till jag startade Sunstorm för att kunna erbjuda dessa fordon i riktigt bra kvalité med säkra batterier!