Garanti

Flexibel garanti

Vi har ett års garanti på våra elfordon och tillbehör, gäller ej begagnade exemplar, demoex etc.

Garantin omfattar alla delar utom slitagedelar som:

  • Däck
  • Innerslangar
  • Kedjor
  • Bromsvajer
  • Stänkskärmar
Inom garantitiden kan du kostnadsfritt få de reservdelar som du behöver för att få ditt elfordon att fungera igen. Du måste dock själv kunna felsöka ditt fordon eller lämna in det till oss. Vi står inte för transport av fordonen för felsökning. Vi kommer erbjuda videos för installation och felsökning av alla våra elfordon. Dock så behöver du själv en multimeter för att kunna undersöka elsystem. Vi rekommenderar UNI-T UT33D från Jula (149 kr) eller tme (111 kr) om du inte redan har en.

Garantin täcker inte:

Vattenskadat batteri:

Vi kan undersöka batteriet och se vad som behöver göras kostnadsfritt. Påvisar undersökningen att batteriet skadats av vatten pågrund av misskötsel täckes reparation eller ersatt batteri inte av garantin.

Stänkskärmar

Det som kan hända på våra elscooters är främst att stänkskärmarna går sönder. Det händer om de välter, om man kör in i något eller är slarvig när man parkerar den i ett cykelställ etc. Vi kommer ha svarta stänkskärmar i lager för e2, e3 och e4 men det går också att få en uppsjö färger och tryck och vi kan även erbjuda foliering av dessa.

Rost

Kör du under vintern kan det hända att rost uppstår i repor på ramen eller skruvar där rostskyddet lossnat. Rost kan också uppstå på kedja och bromsvajer och det sker ofta i samband med det sand, grus och salt som används vid snöröjning. Att undvika detta helt är omöjligt om du kör vintertid men du kan använda Rostskyddsmedel samt torka av fordonen efter användning. Står den utomhus ska den ha ett mopedtäcke!

Bromsar

Våra elscootrar använder motorcykel/mopedbromsar och våra elcyklar cykelbromsar. Dessa servar du enklast själv eller av moped eller cykelverkstad. Vi har ännu inte behövt byta bromsklossar på något av våra fordon och normal ska de hålla 500-5000 mil men det beror såklart på hur mycket och hur hårt man bromsar. Nya bromsklossar kostar ca 100 kr för ett par om du byter dem själv. Våra elcyklar som har vajerbromsar kan behöva justeras efter ett tag, det gör du enkelt med en insex nyckel. Våra elscootrar har hydrauliska bromsar som är självjusterande. Om de skulle bli dåliga eller sluta fungera så behöver de undersökas om det är bromsklossarna som är slitna eller om de behöver luftas. Det gör du hos en mopedverkstad.

Däck

Vi har ännu inte fått punktering på någon av våra elfordon med undantag för en B1 och en E1 som fick punktering under transporten. Eftersom vi bara säljer elfordon med feta däck så är detta ett mycket ovanlig problem bland våra kunder. Cykelslangar är enkla att få tag på och byta. Våra elscooters har dock slangfria däck så man behöver ofta byta hela däcket. En frågan som vi dock fått många om våra elscooters är om de finns med dubbar och svaret är nej. Dock så går det såklart att installera egna dubbar med ett Dubbkitt. Dock så går det inte att ta bort dubbarna sedan när snön är borta så det kommer smattra en hel del om du kör dem på sommaren så vi rekommenderar då att köpa ett extra framdäck (ja det är framdäcket som är viktigast) att sätta dubbar i. Dock så har våra elscooters så feta däck att du får lika bra grep om vägen som med bildäck, och eftersom du har så låg tyngdpunkt är det nästan omöjligt att välta om du tappar greppen. Bäst är att provköra den i ca 30 minuter på t.ex. en hal parkering tills du känner dig säker.

Elektronik

Elektroniken i elfordon består främst av 3 komponenter. Batteri, kontroller och motor. Alla dessa är byggda för att hålla i ca 5-10 år emmer mer men använder du fordonen dagligen kan de slitas ut innan dess. All elektronik är också känsliga för väta så om du kör i regn och snö är det viktigt att fordonen inte står utomhus året om utan står i garage eller cykelrum och torkas av efter användning! Står den utomhus ska den ha ett mopedtäcke!
Skulle batteri mot förmodan skadats av vatten,