Vision

Hur idén till Sunstorm föddes

Sunstorm startades i Stockholm 11 mars 2018 av mig, Patrik ”Batteridoktorn” Storm, inspirerad av Eric Hicks (electricbike.com/Luna Cycle). Hade under flera år letat leverantörer och tagit hem mindre partier med elfordon men nu var det dags att starta upp något på allvar. Namnet Sunstorm är en hyllning och ett komplement till Luna och jag vill göra samma sak med Sunstorm i Europa som Eric gjort med Luna i Nordamerika. Jag har följt Eric under en lång tid via electricbike.com och med spänning läst om alla snabba DIY elcyklar som finns främst i USA och Kanada. Jag har också väntat på att något liknande ska hända i Europa och sett hur efterfrågan ökat på snabba elfordon men inte sett någon som velat satsa på detta segment. Först under 2018 har jag hittat tillverkare som faktiskt bygger snygga, rejäla och starka elcyklar från grunden som jag inte bara själv skulle kunna tänka mig att färdas på utan även verkar så bra att de kan mätta marknaden.

The Future of Traffic

Jag är personligen övertygad om att alla personbilar kommer ersättas av små lätta självkörande elbilar inom 20 år. Det kommer inte ens vara möjligt att ta körkort eftersom det inte produceras bilar med ratt! Personbilar kommer då endast att få köras inom inhägnade områden i t.ex. tävlingssyfte, och de som inte åker kollektivt eller i självkörande bilar kommer ha ett enormt sortiment av snabba och effektiva eldrivna fordon att välja mellan. Vi är precis i början av en teknisk trafikrevolution och snabba, lätta och säkra elfordon är början på detta. 250W elcyklar var första steget. Men för att på allvar kunna erbjuda ett hållbart alternativ till bilberoendet måste elfordonen få bli bättre och snabbare.

2021

Vi har nu ett riktigt imponerande sortiment elfordon och cykeltillbehör vi är stolta över! Vi har också många unika samt renoverade objekt och våran nära relation till kunderna via batteridoktorn gör att vi vet precis vad marknanden vill ha. Vi lanserar våran första lagliga speedbike Sunstorm B5 sommaren 2021 och tillverkningen har tagit över ett år så håll ut! Sunstorm T2 kommer tillbaks i en ny version kallad T5! Vihar också våran Rawbike killer Sunstorm B6 och klassiker som E3, E4 och K1! Det dröjer nog inte många år innan vi har egen produktion av elfordon!